Termékek




Minden címke 139



Mutasd az összes cikket...

Műfű - miért válasszam?

|

A műfűről sok embernek a mai napig a régi műfüvek rossz tulajdonságai jutnak eszébe, mint például a szúrós szálak, amik még a papucson keresztül is szúrták az ember lábát, a 2 centiméteres lyukak, és a nem épp természetes látvány. Pedig ahogyan a világ fejlődik, -gondoljunk csak egy mobiltelefonra- úgy a műfű is sokat fejlődött az évek alatt. A mai műfüvek már nagyon természetes hatásúak, nem szúrnak és rendkívül tartósak. Ezeket a füveket látva és tapintva sok ember véleménye megváltozik.  

Vannak olyan területek, helyek ahová érdemes inkább műfüvet vásárolnunk. Ilyenek például azok a helyek, amik rendszeresen igénybe vannak véve, illetve ahol nem megoldható a természetes fű gondozása. A természetes fű ugyanis nagy odafigyelést és gondozást igényel. Rendszeresen nyírni, locsolni kell, olykor trágyázni. Kímélni kell a túlzott igénybevételtől, a rendszeres taposástól. Ráadásul megfelelő mennyiségű napfényt és nedvességet igényel. A műfű pedig kiválóan strapabíró, rendkívül tartós. Nem igényel ápolást, gondozást, tisztítása is egyszerű.

Egyik korábbi cikkünkben összegyűjtöttünk 7 olyan területet, ahol a műfű használata kimondottan előnyös.

Cikkünket ide kattintva elolvashatja

 

Miért jobb a műfű?

  • azért, mert szép:

 

A mai műfüvek már teljes mértékben a természetes fű hatását keltik, sőt még felül is múlhatják azt. Selymes, rugalmas szálakkal rendelkeznek, a legnagyobb júliusi melegben is a dús, természetes angol gyepre hasonlítanak.  

  • azért, mert tartós:

 

A műfű még nagy igénybevétel esetén sem kopik ki. Nem sárgul be az UV sugárzástól, sőt színe sem fakul ki. Ha sportpályán alkalmazzák, és festékkel jelölik rajta a vonalakat, az sem kopik le, nem szükséges évente újrafesteni. Minden időjárási körülménynek ellenáll, nem fagy és nem ég meg. 

  •  azért, mert javítható:

 

Bár alapvetően nehezen sérül, de ha mégis megsérülne, elég csak az adott területen javítani, nem úgy mint a természetes társánál. Ott akár egy nagyobb területet is szükséges lehet újra füvesíteni.  

  •  azért, mert jó a vízelvezetése:

 

Sokan tartanak attól, hogy a műfű alatt lévő terület könnyen iszaposodhat, viszont ha megfelelően van előkészítve, akkor ez nem történik meg. Sőt a műfű jobban is vezeti a vizet, egy kiadós eső után pár perccel már nyugodtan rá is léphet. A műfüvek alját hálós szerkezetűre alakították ki, amin keresztül könnyen el tud folyni a víz.

 

  •  azért, mert gondozásmentes:

 

A műfüvet elég egyszer megvásárolnia és telepítenie. Nem kell gondoznia. Nem kell vágni, locsolni. Ráadásul a gyomok sem tudnak kinőni alóla, sőt még a vakond sem tud áttörni rajta.

  •  azért, mert könnyen takarítható:

 

Ha olyan helyre van telepítve műfüve, ahol nagy szennyeződés éri, nem kell aggódnia elég egy slaggal átmosni. Viszont ha csak száraz takarítást szeretne, egy porszívóval is könnyen megteheti azt. Ha állatokat is tart nem kell aggódnia attól, hogy az ürülék kimarná a műfüvet, vagy kárt tenne benne. A vizelet, maróanyagok nem égetik ki a műfüvet.

  •  azért, mert gazdaságos:

 

A műfű telepítése jelentősen olcsóbb, mint a természetes gyep ültetése ugyanakkora területen. Ráadásul az öntözőrendszer kiépítését, vagy a kertész bérét is megspórolhatja. Továbbá sokat spórolhat a locsolással, fűnyírással, benzinnel vagy árammal.  

 Anyaga:

Polipropilén és Polietilén.

Műfüveink kiváló minőségűek, UV állók, ólomtól és kadmiumtól mentesek.  

 4 szálméret közül is választhat webáruházunkban.

Szálméret

-20mm

20mm-es műfű kínálatunkért kattintson ide

-35mm

35mm-es műfű kínálatunkért kattintson ide

-40mm

40mm-es műfű kínálatunkért kattintson ide

-50mm

50mm-es műfű kínálatunkért kattintson ide

 A műfüvek 2 méter széles tekercsben kaphatóak, de kérésre méretre vágjuk.  

Műfű kínálatunkért kattintson ide

További információkért keressen minket bizalommal!

Elérhetőségeink:

4551 Nyíregyháza, Nyíregyházi út 15.

Email: [email protected]

Telefon: +36 30 / 181-3468