Termékek




Minden címke 139



Mutasd az összes cikket...

Védjük környezetünket! Gyűjtsünk esővizet!

|

Sajnos az utóbbi időben rengeteg katasztrófa történt környezetünkben. Egyre többet hallunk a globális felmelegedésről és klímaváltozásról és arról, hogy ennek az oka nagyrészt az emberek hozzáállása a természethez, környezettudatossághoz. Biztosan ön is hallott az amazonasi erdőtűzről, vagy épp a Dorian hurrikánról ami a napokban hatalmas pusztításokat végzett. Sajnos talán ezeknek a katasztrófáknak kellett megtörténni ahhoz, hogy elkezdjük felnyitni a szemünket. Egyre több megmozdulás történt. Az emberek elkezdtek összefogni, adományok érkeztek, szemétgyűjtést szerveznek és reklámozzák azt, hogy legyünk környezettudatosak. A cégek megindították nylon mentes kampányukat. Elkezdték betiltani a műanyag evőeszközök, poharak, tányérok gyártását. Ezek nagyban segítik azt, hogy vizeink megtisztuljanak, ne műanyagok borítsák felületüket. De mit teszünk az egyre inkább fogyó vízkészletünkért?

 

Egy ember napi 150 liter vizet használ el. Ebből csupán 3 liter szükséges az iváshoz és ételkészítéshez. Marad 147 liter. A háztartási vízszükséglet fele megy el a wc leöblítésére, mosásra, vagy kerti öntözésre. Pedig ezt a vízhasználatot esővízzel is kiválthatnánk. Egy 4 tagú család ezzel évente egy olyan 50-100 000Ft vízdíjat spórolhat meg, így az esővízgyűjtő tartályok ára hamar meg is térül.  

Felszíni esővízgyűjtés

Az egyik legegyszerűbb megoldás a felszíni esővízgyűjtés. A megvásárolt vízgyűjtőt a felszínen a ház mellett kell elhelyezni, majd csatlakoztatni kell az ereszcsatornához. A tartályt mindig egy szűrővel kell hozzákötni az ereszcsatornához, ezáltal szűrt víz kerül a tartályba és a túlfolyást is gátolja, így ha megtelik a tartály ez a szűrő egyszerűen lezár és a víz kifolyik a csatornán. Valamennyi szűrőn van „téli” és „nyári” átállási lehetőség. Télen a „téli állásba” kell helyezni, így a szűrő lezár és a víz nem folyik a tartályba, ezáltal a fagy nem tud kárt tenni a vízgyűjtő tartályunkban.  

Ezek a tartályok időjárás állóak és karbantartást nem igényelnek. Áruházunkban széles forma, színválasztékban megtalálhatóak ezek a tartályok. Szeretné, ha esővízgyűjtő tartálya észrevétlen maradna, beolvadna a környezetbe? Erre is van megoldásunk. Kínálatunkból választhat kőhatású, beültethető, szikla-, vázaalakú, rönk- és oszlophatású vízgyűjtőink közül. Viszont, ha Önnek nem fontos, hogy vízgyűjtője beolvadjon a környezetbe, akkor választhatja a klasszikus, egyszerű víztartályunkat is.  

Klasszikus víztartály

Minimál, letisztult stílust képvisel. Többféle színben kapható, így szabadon kiválaszthatja, hogy melyik szín illik kertjébe. Ezek a tartályok egyszerű vonalvezetésükkel fogják lenyűgözni.

Klasszikus víztartály kínálatunkért kattintson ide

Beültethető

2 funkciós: vízgyűjtő és virágtartó, a növénytartó egyéni designt nyújt és segítségükkel könnyedén álcázható a vízgyűjtő tartályunk. Többféle kivitelben és színben kapható, így Ön döntheti el, hogy visszafogottabban vagy élénk színekkel dekorálja kertjét.

Beültethető esővízgyűjtő kínálatunkért kattintson ide

Kő alakú

Ezt a víztartályt az őskövület ihlette. Egyedivé teszi kertjét. Könnyen beolvad, akár sziklakert részévé is válhat. Természetes hatású, impozáns darab.

Kő alakú esővízgyűjtő kínálatunkért kattintson ide

 

Oszlop hatású

Egy kőből épült oszlop hatását kelti. Hangulatossá és egyedivé varázsolja kertjét. Modern és mediterrán kertekben is megállják a helyüket, többféle színben és méretben kapható.

Oszlop hatású víztartály kínálatunkért kattintson ide

Rönk hatású

Mintázata miatt kiválóan beleolvad környezetébe, egy fatörzs vagy rönk hatását kelti. 

Rönk hatású esővízgyűjtő kínálatunkért kattintson ide

Kőhatású

Modern formavilágot képvisel. 2 oldalú, mindkét oldalán csappal ellátott. Méretének köszönhetően nagyon helytakarékos.

Kő hatású esővízgyűjtő kínálatunkért kattintson ide

Váza formájú

Ez a tartály egy terrakotta váza hűséges mása. Kétoldalas desingban kapható. Egyik oldala hibátlan, sima, másik oldala antik korhű mintázatú. 

Váza formájú esővízgyűjtő kínálatunkért kattintson ide

Széles kínálatunkból biztosan megtalálja kertje hangulatához illő esővíztartályát. A Premiertech Aqua esővíz gyűjtő tartályokkal megvalósíthatja a környezettudatos kertészkedést és kertje dekorálását egyben.

Esővízgyűjtő tartály kínálatunkért kattintson ide