Termékek




Minden címke 139



Mutasd az összes cikket...

Mobil és épített kemencék

|

Nagyon sok érvet fel lehet sorolni, hogy miért használjunk kemencét, talán ennek is köszönhető, hogy manapság rengeteg ház udvarán találhatunk különböző stílusú, méretű kemencéket. A benne készült ételeknek jellegzetes, semmivel össze nem téveszthető finom ízük van, az előkészített alapanyagokat csak egy jó minőségű speciális, magasan hőálló tálba kell belekészítenünk és már rakhatjuk is az előmelegített kemencénkbe, hogy egységesen minden átsüljön és összeérjenek az ízek. Általában fával fűtik fel őket, s akkor válik sütésre alkalmassá a kemence tere, amikor a hamvadó parázsnál is egységes, stabil hőt mérhetünk.

Kemence fajták között kedvünkre válogathatunk, akár egyedileg megtervezhetjük őket s mi magunk építhetjük meg, ha értünk hozzá vagy szakember segítségével is megalkothatjuk a kigondolt terveink szerint.

Egyedi kemencék:

Fontos a megfelelő szaktudás, hiszen a kemencét pontosan kell összeállítani, hogy minden megfelelően működjön, a hő pedig a megfelelő helyre áramoljon. Érdemes tanácsot kérni szakemberektől, hiszen ők már tapasztaltak, s tudják milyen buktatókat lehet elkerülni. Egy magunk által megtervezett kemence otthonunknak is egyediséget kölcsönöz, hiszen nem valószínű hogy bárkinek ugyanolyan lesz majd. Nehézsége, hogy bonyolult a megépítése, s  számos nehézségbe ütközhetünk a munkálatok során.

Mobil kemencék:

Kedvelt típus, mert igénybevétel szerint egyik helyről a másikra áttehetjük. Gyorsan el tudják érni a kívánt hőt, akár fél órán belül is, míg hagyományosabb, nagyobb társaiknak akár több óra is eltelhet, mire elérik a sütésre alkalmas hőmérsékletet. Így mi is időt takaríthatunk meg. Kerekeik segítségével könnyen mozgathatóak, nem kell megemelni sem, a biztonságos használat érdekében azok lefékezhetőek, így sík területen bárhol igénybe vehetjük. Ha pedig úgy döntünk, hogy emelni szeretnénk a sütési hőmérsékleten, akkor a külön tűztérrel ezt megtehetjük, így nem kell a meglévő ételt bántanunk. Méreteik változatosak, egyes típusokba akár 8 db tepsit is behelyezhetünk egy időben.

Kemence betonból:

Betonból és bazaltszemcsés  műkőből készülnek, samattozott tűztérrel rendelkeznek. Színük kicsit ridegnek hathat, de több elemmel beépítve körülötte ezen segíthetünk. Rengeteg cég vállalja, hogy egyedi megrendeléseket is vállal, ennek esetén pedig úgy alakíttathatjuk ki őket, hogy azok a mi igényeinknek a legjobban megfeleljenek. Előnyük, hogy nagyon tartósak, ellenállnak az időjárás viszontagságainak, a betonban nem igazán kárt tenni semmi. Hátrányuk, hogy mivel betonból készülnek, ezért nagyon súlyosak, nehezen lehet őket mozgatni, így tehát ha később meggondolnánk magunkat, s új helyre szeretnénk áttenni kemencénket akkor nehézségekbe ütközhetünk. Továbbá mivel több száz kilót is kitehet tömegük, így nem minden területen alkalmas az elhelyezése, megfelelő, stabil talapzat szükséges a használatához.


Mivel a külalak is mindenkinek fontos tényező, így modernebb és hagyományosabb típusok keresői is megtalálhatják a számukra megfelelő darabot. Egy kemence mindig jól fog mutatni a kertben, köré fedett helységet alakíthatunk ki, kis konyhát, hogy kényelmesebben teljenek a sütési, főzési előkészületek.


Webáruházunkban található kemencéink már összeállítva, használatra készen állnak, így ha eldönti, hogy megvásárol egyet, akkor azt akár otthon rögtön használhatja is. Képzelje el, hogy nem kell hosszú időn keresztül várakoznia, míg valaki elkészíti Önnek, s nem kell közben idegeskednie sem, hogy valami esetleg nem úgy alakul, ahogy szeretné. Ha nálunk vásárolja meg kemencéjét, hétvégén már az abban készült ételeket eheti. Kényelmes és gyors megoldás, stressz nélkül.

 

Ide kattintva megtekintheti kemence kínálatunkat >>>