Termékek




Minden címke 139



Mutasd az összes cikket...

Kerti tavak tisztítása

|
Címkék : kerti tó, szivattyú

Ön is azt szeretné, ha kerti tava látványos eleme lenne a környezetének?

Ezeket az egyszerű lépéseket betartva kevés idő ráfordításával tisztán tartható a kerti tó.

Tisztítsa meg a tó vizét a szerves és szervetlen szennyeződésektől.

A tisztításához használjon merítőhálót, mellyel a tóban lévő összes úszó koszt kimeri. Ez nagyon fontos, ugyanis a lehulló falevelek bomlása során olyan mérgező gázok képződhetnek, amelyek a vízi élővilágot megzavarják, a halak elpusztulhatnak.

Távolítsa el a szivattyút, a növényeket növénykosárral együtt és a dekorációs elemeket a tóból, ezután ismételje meg az előző műveletet és tisztítsa meg a tó vizét az úszó szennyeződésektől.

A növények elhalt leveleit távolítsa el, majd mossa le a növényt vízzel, hogy a kisebb szennyeződések se kerüljenek vissza a tóba.

Amennyiben szükséges, emelje ki a halakat is. Keressen egy megfelelő nagyságú edényt, amit feltölthet a tó vizével. Ne használjon csapvizet, mert a klóros vízben a halak elpusztulhatnak. A halak kiemelése után fedje le az edényt egy hálóval, hogy ne ugráljanak ki a halak. Az edényt ne hagyja a napon.

Ezután nyugodtan kitisztíthatja a tómedert. Használhat merítőhálót vagy tóporszívót, ám ügyeljen rá, hogy minden sarokból alaposan távolítsa el a szennyeződéseket.

Az algákat ritkíthatja, de ne akarja eltávolítani mindet, mert hozzá tartoznak a tavak ökoszisztémájához. Ha túlnőttek egy kefe segítségével az algák egy részét távolítsa el.

Tisztítsa meg a tószivattyút és a szűrőt az összes szennyeződéstől. Ehhez használjon tóvizet vagy esővizet, mert a klóros víz a hasznos baktériumokat elpusztítja.

Ezek után vissza lehet rakni a szivattyút, növényeket, dekorációs elemeket és a halakat is a tóba.

Ha a tó vize nagyon szennyezett volt és nem lehetett elkerülni a vízcserét, mindig várni kell legalább 24 órát, mielőtt visszatelepíti a kerti tó berendezéseket és az élővilágot, hogy a klóros víz ülepedjen.