Termékek




Minden címke 139



Mutasd az összes cikket...

Kerti munkák őszre

|
Címkék : kert, kerti munkák

Kertünk minden évszakban nagy odafigyelést igényel, de az őszi munkák kiemelkedően fontosak. Ilyenkor takarítjuk be a későn érő zöldségeket és gyümölcsöket, előkészítjük, trágyázzuk a talajt, téliesítünk.

Eljött az év utolsó fűnyírásának ideje, az öntözőrendszerek téliesítése.

Szellőztessük a gyepet és ne vágjuk túl rövidre. Használjunk magas káliumtartalmú műtrágyát.

 

A lombhullató fák lehulló leveleit mindig szedjük össze, mert alatta a fű kipusztulhat. Az összeszedett leveleket felhasználhatjuk növényeink számára értékes komposzt készítésére vagy a rózsáink tövének takarására.

Az ültetési időszak október végéig tart, így még van idő megvenni a fákat, cserjéket a kertbe.Szedjük fel az elvirágzott egynyári növényeket, így a helyükre elültethetjük a hagymás növényeket és télálló magvakat.

 

Örökzöld növényeinket kötözzük össze körkörösen egy zsinórral, hogy a hóteher miatt az ágak ne törjenek le. Dézsás virágainkat vigyük fagymentes helyre, ahol van némi fény és szellőzés. 

Szüreteljük le a gyümölcsöket, még akkor is, ha nem tudjuk elfogyasztani őket, mert ha a fán hagyjuk, az különböző betegségek forrása lehet. Évelő növényeink szaporítását és a fák metszését is erre az időszakra időzítsük.

 

Ne felejtsük el elpakolni a kerti bútorokat és letakarni a szalonnasütőt. A kerti dekorációk, szobrok, szökőkutak takarása, téliesítése is fontos tennivaló.

A fagyérzékeny vízi növényeket telepítsük fagymentes helyre és téliesítsük a kerti tavat.

A szökőkutakat, vízi berendezéseket emeljük ki és vízzel teli edényben tároljuk tavaszig.

Készítsük elő a madáretetőket és az első fagyok beállta után kezdjük el a madarak etetését. Gondoskodjunk egész télen az eleség utánpótlásáról, mert ez nagy segítség az itthon maradt és a nálunk telelő madarak számára.

 

 

Miután mindennel elkészültünk, dőljünk hátra és gyönyörködjünk a télre tökéletesen felkészített kertünkben.