Termékek




Minden címke 139



Mutasd az összes cikket...

Hidromasszázs kád - Hová tegyem?

|
Címkék : hidromasszázs kád

Hidromasszázs kád - Hová tegyem?

Néhány tipp, amit érdemes átgondolni a megvalósítás előtt.

Amikor megszületik az elhatározás, és már ki is választotta a család a megfelelő hidromasszázs kádat, akkor jön a fogós kérdés: Vajon hol lesz a legjobb helyen.

Persze a vásárlás előtt nagyjából van elképzelés, hogy hol férne el, mi lenne a praktikus. De csak amikor már tényleg a vásárlás célegyenesében tartunk, hajlamosak vagyunk csak akkor pontosítani a helyet.

Ekkor jön a felismerés, hogy egy hidromasszázs kádat nem csak leteszünk valahová és működik, hanem annak bizony vannak gépészeti szükségletei.

1. Legyen a közelben áram és vízvételi lehetőség.

Persze a legelegánsabb az, ha a csövezések, vezetékeések rejtve vannak, de a lényeg, hogy ne 20 méterről kelljen vinni a vizet és főleg az áramot. Már csak a balesetveszély miatt is, hiszen a kábelekben hamar megbotlik az ember, hát még a rohangáló gyerek.


2. Lehetőleg burkolt felületre tegyük

Ennek csak praktikus okai vannak, hiszen magának a hidromasszázs medencének nem számít, milyen felületre teszik le. Azonban, ha ( mint a képen is látható) füves területre teszik, akkor az alatta lévő fű kipusztul, sőt a körülötte lévő füves részek is megsínylik. A hidromasszázs medencébe, kádba ugyani, főleg, ha többen használják, barátok, ismerősök is és nem csak családtagok, akkor érdemes valamilyen fertőtlenítő szert is tenni, azok azonban a gyönyörű pázsitnak nem tesznek jót.

Másrészt, a burkolt felület valószínűleg egyenletesebb, így a hidromasszázs kád alján is egyenletesen oszlik el a súly, ami nagyban hozzásegít a tartóssága megőrzésében.


3. Szilárd burkolaton megközelíthető legyen

Főként a gyerekek miatt fontos, akik előszeretettel mászkálnak mezítláb. Ők azok, akik ki-be mászkálnak a kádba és az apró kis lábaikon rengeteg szemét megtapad (fű maradvány, levél,, stb), ami szintén a vízbe kerül. Ezért, ha szilárd burkolaton el lehet jutni a háztól ( ahonnan majd a játékokat, ennivalót, innivalót hozzák) a hidromasszázs medencéig, akkor kisebb lesz az esélye, hogy szemét kerüljön a vízbe.


4. Fedett helyen jobban kihasználható

Ha a hidromasszázs medencénket fedett helyre tesszük, akkor még egy kicsit borongósabb időben is ki tudjuk használni, hiszen a medence vizének hőmérsékletét szabályozhatjuk, így abban fázni biztosan nem fogunk, és még a fejünkre sem esik az eső.

Arról már nem is beszélve, hogy a nap UV sugarai azért nem kímélnek semmit sem. A hidromasszázs medence külső borítása is megfeakulhat, elgyengülhet, ha ki van téve a folyamatos erős UV sugárzásnak.


5. Ne felejtkezzünk meg a vízleeresztésről sem

Mivel a hidromasszázs medencében lévő használt víz koszos, illetve víztisztító szeres, ezért nem engedhetjük csak úgy a kertbe, a fűre. Gondoskodni kell a helyes elvezetésről. Lehet például olyan vízelvezető, amely az utcai árokba vagy csatornákba folyik ( vigyázzunk a helyi rendeletekre, mert a szennyvízbe nem mindenütt engedélyezik a bevezetését) vagyesetleg valamilyen gépészeti megoldással "zárt" rendszerré tehető  és a ház szennyvízhálózatába csatlakoztatható.

Javasoljuk, hogy a jogilag is helyes eljárásról kérdezzen meg valamilyen vízügyi szakembert.


Reméljük ezzel a néhány gondolatébresztő tippel segítettünk.

Amennyiben hidromasszázs medencére vágyik, kérdezze kollégáinkat a további tudnivalókról!