Termékek




Minden címke 139



Mutasd az összes cikket...

Kerti tószegélyek

|

Egy kerti tó minden kertnek kiemelkedő dísze lehet. Az ideális kerti tó cserjékkel, illetve fasorral szegélyezett gyepfelület közepén helyezkedik el. A tervezésnél mindenképp vegyük figyelembe, hogy a tónak minden oldaláról körbejárhatónak, könnyen megközelíthetőnek kell lennie, hogy megkönnyítsük a tó gondozásával járó munkákat.

 

A kerti tavak esetében többféle szegélyt is kialakíthatunk:

 

A sziklás tószegély kialakítása során elegendően nagy méretű sziklákat használjunk fel, olyan méretűeket, amelyek képesek megtartani a külső föld nyomását. A sziklákat félig süllyesszük be a tószél kavicsai közé, így kapjuk a legtermészetesebb hatást.

 

Kavicsos tószegély kialakítására az úgynevezett görgeteg kövek a legalkalmasabbak. Különböző méretű görgeteg kövekből igényes tószél alakítható ki. Ügyeljünk arra, hogy a kövek mérete bentről kifelé növekedjék.

 

A köves tószegély az egyik legstabilabb szegélyépítési mód. A köves szegély gyakorlatilag körülveszi a tavat oly módon, hogy akár körül is lehet járni a lefektetett köveken. Még stabilabb a szegély, ha a köveket betonba ágyazzuk be. A köves tószegélyt fagyálló, lapos kövekből tudjuk kialakítani úgy, hogy a tófóliát kihajtjuk a kövek alá.

 

A füves tószél az egyik legtermészetesebb szegélyépítési mód. Kialakítása során ügyeljünk arra, hogy a föld ne tudjon bemosódni a tóba. Ezt legjobban úgy tudjuk elérni, hogy egy rejtett szegélyt építünk a tó széle és a gyep közötti határvonalra.

 

    • kerti toszegely 002

Növények beültetése a kerti tóba:

Ahogy fokozatosan töltjük fel vízzel a kerti tavat, szintenként úgy telepítsük be a növényeket is. A növények beültetéséhez használjunk ültető kosarat. Az ültető kosárba speciális tavi földet helyezzünk, a föld tetejére apró kavicsot szórjunk. Az ültető kosarat kövekkel terítsük körbe úgy, hogy ne látszódjanak ki. A növények ültetésénél ne használjunk szerves trágyát, termőföldet vagy egyéb tápanyagban gazdag anyagot, mert az elősegíti a kerti tóban az algák elszaporodását.

 

 Halak betelepítése:

A kerti tó élőlényei közül a halak a legérzékenyebbek a tó vízminőségére. A kerti tavak gondozása során figyelnünk kell a víz tisztaságára és a halak etetésére. Természetesen ehhez megfelelő kellékeket is be kell szereznünk, mint például a jó minőségű haltápok, algatisztítók, víztisztítók. A normál csapvíz különböző vegyi anyagokat és fémeket tartalmazhat, amelyek ártalmasak lehetnek a halak számára. A víztisztító gyorsan megszünteti a klór és a klór-amin jelenlétét is.

    • kerti toszegely 004

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? Keressen minket bátran, elérhetőségeinket megtalálja a kapcsolatok lapon ide kattintva vagy az alábbi közvetlen vonalon.
+36-30 / 904 – 8664

Forrás: photoload.ru, homylicious.com