Termékek




Minden címke 139



Mutasd az összes cikket...

Szökőkutak és csobogók a kertben

|

A mozgó víz hangsúlyos pontjává válhat a kertnek. Egy szökőkút vagy csobogó megragadja a tekintetet. A víz látványelem, és ami nagyszerű még, hogy hangja megnyugtató és felüdítő érzést nyújt egy forró nyári napon. Egy vízi játék kialakítása ott is lehetséges, ahol más épített elemnek (tónak, pataknak) nincs elég hely. Egy kavicságyba vagy egy dekoratív kaspóba helyezve a vízi játékok nagyszerűen mutatnak a teraszon, egy kerti pihenőhely mellett kialakítva. Talán egy halkan csobogó forráskőért fog lelkesedni, vagy egy zubogó szökőkútért, de ha a látványos dolgokat kedveli, akkor választhat egy elegáns vízi játékot is. A választást mindig a kert egyéb elemei határozzák meg.

Szökőkutak:

A különböző kerti díszek között kedvencnek számít a klasszikus kerti szökőkút. A gyakran antikvitást, ókori motívumokat, szobrokat idéző szökőkutak vizének csobogása nyugtató, relaxáló hatású. A kerti szökőkutak alkalmasak magánszemélyek kertjének, szállodák vagy parkok díszítésére is. A szökőkút megfelelő működéséhez szükség van szivattyúra, szűrőre és igény esetén fénytechnikára, hogy éjszaka különleges látványt biztosítson. A kerti szökőkutak maguk is díszíthetőek különféle növényekkel. A kerti szökőkutak közkedvelt alakjai: az angyalok, kecses nők, ókori mitológiák szereplői vagy éppen a galamb. A kerti dísz építésekor, kialakításakor vegyük figyelembe ízlésünket és kertünk adottságait is.

    • szokokut 003

Csobogók:

A csobogót többféleképpen jeleníthetjük meg a kertünkben. Ahol van kerti tó, hasznos tud lenni egy csobogó a partján, hogy biztosítsa a folyamatos friss víz utánpótlást és a friss oxigént a halak számára. A csobogónkat akár egy kisebb sziklakertbe is beépíthetjük vagy csak szimplán egy kőrakásba. A kialakítások sokfélék lehetnek, a kert stílusának és a tulajdonos kreativitásának megfelelően számos vizes elemet készíthetünk a kertbe.

    • csobogo 001

A csobogók és szökőkutak lelke nem más, mint a szivattyú. Először azt kell meghatározni, hogy mekkora vizet kell forgatnia a szivattyúnak és milyen magasra kell emelnie azt. A szökőkutakhoz és a csobogókhoz gyártott szivattyúkat napi 24 órás üzemre tervezték, amit egy hagyományos szivattyú nem bír.

    • szökőkút

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? Keressen minket bátran, elérhetőségeinket megtalálja a kapcsolatok lapon ide kattintva vagy az alábbi közvetlen vonalon.
+36-30 / 904 – 8664

Forrás:


images.fineartamerica.com, construcaoedecoracaodejardins.com, s3-media3.fl.yelpassets.com