Termékek




Minden címke 139



Mutasd az összes cikket...

Kerti tavakról általában

|

Már egy kicsiny tavacska is a nyugalom és a béke oázisát jelenti a kertben. Partja a legjobb hely a kikapcsolódásra, felszíne pedig csodásan visszatükrözi az eget és lombokat, melynek szemlélése ellazít és közelebb visz a természethez. Kertünk egyik legdekoratívabb látványosság a kerti tó.

Íme, néhány fontos tudnivaló a kerti tavak típusairól vagy éppen műszaki berendezéseiről:

    • kerti to 001

Kerti tó típusok:

Természetes kerti tó:

A természetes kerti tó modellezi leginkább a természetben előforduló tavakat. A természetes tavak kialakítása során a biológiai, egyensúlyi állapot hosszú távú fenntartása a cél.

Úszótó:

Az úszótó olyan természetes kerti tó, melynek méretéből adódó felépítése, vízének biológiai tisztasága biztosítja az egészséges, kellemes fürdőzés feltételeit.

Mértani tavak:

A mértani tavak szabályosan épített dísztavak. A mértani tavak leginkább szabályos környezetben, elsősorban épületek szomszédságában érvényesülhetnek.

Miniatűr dézsás tó:

Hely szűkében akár egy nagyobb dézsa is alkalmas picike tavak létesítésére.

    • kerti tó

Milyen anyagból építsünk kerti tavat?

PVC tófólia:

  • A PVC fólia az egyik legolcsóbb tóépítő alapanyag
  • Kezelése egyszerű, viszont tartóssága elmarad a gumi fóliáétól

Gumi tófólia:

  • A gumi fólia az egyik legelterjedtebb tóépítő kellék
  • Rugalmas, könnyen kezelhető, rendkívül tartós tóépítési kellék
  • A kerti tó építése során kivételes tervezési szabadságot és rugalmasságot nyújt
  • Nagyobb, bonyolultabb tavak esetében helyszínen is ragasztható, vulkanizálható
  • A helyszíni vulkanizálás gyakorlatilag a gyári ragasztással egyenértékű
  • A speciális gumi tófólia környezetbarát termék, nem tartalmaz olyan adalékanyagot, mely káros lenne a kerti tó élőlényeire
  • A gumi tófólia könnyedén javítható

Előre gyártott műanyag medencék:

  • Előre gyártott műanyag medencékből kisebb tavakat tudunk kialakítani
  • Az előre gyártott medencék szállítása nehézkes, az esetleges sérülések nehezen javíthatók, habár rendkívül erős anyagból készítik, így ritkán sérülnek
    • kerti to 005

Műszaki berendezések, eszközök:

Szűrők:

A mesterséges tavak vize mindig igényli a megfelelő szűrést. Ezek annak függvényében változnak, hogy milyen típusú kerti tavat építünk, hiszen számos különböző típusú szűrő van forgalomban. Alapvető probléma szokott lenni, hogy a szűrő méretén takarékoskodunk, mondván, majd többször takarítjuk a tavat. Ehhez tartjuk is magunkat az első hónapban, utána viszont ritkábban tisztítjuk, így a víz elalgásodik, a halak megbetegednek. Megkülönböztetünk mechanikai és biológiai szűrőket, értelemszerűen ez utóbbi szemmel nem, vagy az alig látható tisztítási feladatokat végzi el. Ezen szűrőberendezések, valamint a vízforgatók és a szivattyúk is körülbelül annyit fogyasztanak, mint egy villanykörte, tehát nem kell aggódnunk a költségek miatt.


Vízforgatók, szivattyúk:

A víz szivattyú a szíve minden kerti tónak. Ezek azok a tótechnikai eszközök, amik működtetik a hatalmas szűrőket, vízeséseket, szökőkutakat. Biztosítják a tó vizének megfelelő áramlását, illetve keringtetését.


Levegőztetők:

Más néven tószellőztetőnek is szokták nevezni a levegőztetőket. Feladatuk, hogy oxigént juttassanak a tó vízébe.


Kerti tó karbantartó eszközök:

A kerti tavak karbantartást igényelnek. Megfelelő termékekkel és alapanyagokkal egyszerűvé válik ezen folyamat. A helyesen telepített és megfelelően kiválasztott szűrőrendszer csökkenti a karbantartás idejét.


Tóvilágítás:

A világítás alapvetően két részre tagolható: a tó és környéke megvilágítására. A tóvilágítást megoldhatjuk úszólámpákkal, illetve távirányítós úszó berendezésekkel, továbbá fényszórókat helyezhetünk a tó aljára. A tó környékének világításánál csak az anyagi feltételek szabhatnak határt, hiszen nagyon sokféle lehetőség áll rendelkezésünkre.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? Keressen minket bátran, elérhetőségeinket megtalálja a kapcsolatok lapon ide kattintva vagy az alábbi közvetlen vonalon.
+36-30 / 904 - 8664